Sveriges Östligaste punkt
Ange undertext här

Sundholmen är Sveriges östligaste punkt på fastlandet och är beläget vid Torneälvens mynning i södra Haparanda.

Klockaren Björnström var den första att bebygga denna plats på 1750-talet där han hade sitt hemman Holmen. Mellan 1924 och 2003 ägdes Sundholmen av släkten Lindroth. Köpmannen Karl Lindroth bedrev räv- och minkuppfödning på Sundholmen och från 1960-talet har Sundholmen varit en campingplats.

2006 köptes Sundholmen av nya ägare som tänker utöka och förnya campingverksamheten samtidigt som de har av avsikt att förvalta det gamla arvet från förr.

Campingplatsen benämns numera Cape East. Cape East som har avslutats som flyktingförläggning har nu fått ny ägare.

Jag fick gå sista biten in till östligaste punkten eftersom vi möttes av ett högt staket och låst grind. Själva Cape East stod tomt. Ingen människa i närheten. Jag gick ut längst ut mot vattnet och vi tog bilder för att dokumentar händelsen. Tyvärr har jag idag inga egna bilder från besöket. Mitt ex har alla bilder på sin dator och han vill inte längre dela med sig av bilderna (även om de är på mig). så kan det gå. Ni får bara lita på mitt ord om att jag varit här.