Med naturen som läkemedel
2017

När naturen är läkeplats för att bota själsligasår


Att bli mobbad på arbetsplatsen

Jag har haft ett intensivt år där jag på min arbetsplats (nu fd. arbetsplats) utsatts för mobbing av min närmsta chef (chefen har bara varit chef i 1 år).

Jag har aldrig varit så kränkt eller känt mig så utstuderat mobbad som jag gjort sedan den nya chefen tillträdde. Mycket av det chefen sagt till mig är svårt att sätta fingret på eftersom pikningarna och mobbingen är så subtila.

Att mobbas på sin arbetsplats är inte roligt

Chefen använde sig dagligen av härskartekniker mot mig.  Det var allt från att ignorera mig hela dagen, för att sedan ge mig en icke akut uppgift att göra precis när jag är på väg att gå hem, till att bli anklagad för att ha en hjärna som inte fungerar.

En chef med empatibrist och avsaknad av självreflektion är ett problem på arbetsplatsen. Chefen har krasst informerat mig att "han kommer inte att ändra sig utan man får ta honom som han är, han är inte här för att bli omtyckt". Jag måste poängtera att mobbingen och de dagliga kränkningar jag utstått inte är på skoj eller en rolig attityd från chefen, något som han påstår när någon annan tar upp problemet. Att en anställd gråter på jobbet varje dag, gråter på bussen hem eller gråter på väg till jobbet är mobbing. Inget annat!

Gråter på jobbet eller på bussen på väg hem

Har för övrigt trivts väldigt bra på mitt gamla jobb där jag arbetat i 11 år.

Jag sa upp min tjänst juli 2017 och tog då ut 6 veckors semester. När jag kom tillbaka för att arbeta min sista 1,5 månad blev allt bara värre från chefens sida. Det hela slutade med att jag blev sjukskriven på grund av stressen chefens mobbing inneburit.

Nytt jobb sedan oktober 2017

Sedan okt 2017 har jag nytt jobb där jag trivs fantastiskt bra. Här blir alla behandlade med respekt och jag börjar åter få tillbaka självförtroendet att jag är jäkligt bra på det jag gör, dvs. vara ledningsassistent.

Började nytt jobb okt 2017 och trivs fantastiskt bra

Ett par timmar varje dag ute i naturen för att läka

Nåja, under min sjukskrivning ägnade jag ett par timmar varje dag ute i naturen. Det finns ingen plats som läker mig mer än just där ute.

Så var det även när jag gick igenom skilsmässan från mitt ex.  Mitt ex behandlade mig verkligen inte bra under våra sista år som gifta. Det var allt från psykiskmobbing, fysiska handlingar och mängder av otrohet (fysiska och på chattsidor). Otroheten var naturligtvis inget jag visste om utan det skedde på nätter när jag sov eller på dagtid då mitt ex förväntades arbeta. Mitt ex är narcissist, något jag förstått efter det tog slut genom samtal med min psykolog. Ska skriva ett inlägg om hur det är att leva med en narcissist någon dag när jag orkar........

Naturen är bästa läkeplatsen

Nåja, nu i höstas (2017) blev det åter många och långa promenader med vår tax Norma. De dagar min underbara sambo Fredrik var ledig hängde även han och schäfern Kosmo med ut.  Vi tände en eld och grillade korv i det fina vädret. Vi passade på att träna hundarna.  Kosmo fick öva på saksök och Norma fick öva på inkallning.

#vandringstjejen #måbra #detblirbättre #återhämtning #stress