En utenatt i månaden 2013 - Adventure Nights 2013
Sova ute i tält en natt varje månad under ett helt år

En utenatt i månaden 2013

Adventure Nights 2013


Om äventyret

2013 genomförde jag och mitt ex projektet "en utenatt varje månad". Det innebar att vi skulle sova i tält eller vindskydd minst en natt varje månad i ett helt år.

Detta äventyr har idag (2018) skapat både facebookgrupper och gett inspiration till många andra äventyrare. Det är roligt att kunna inspirera andra att också komma ut i naturen och att verkligen våga tälta året runt.

Projektet lärde mig mycket om att sova ute i tält året runt

Genom att genomföra projektet lärde vi oss mycket om vad som gäller för att sova ute under årets olika månader och temperaturer. Jag lärde mig att jag måste ha en varmvattenflaska med ner i sovsäcken om jag sover ute i minusgrader. Jag har investerat i en liner som värmer gott de kallare månaderna osv.

Men främst av allt har jag lärt mig att JAG KAN och VÅGAR! Att jag faktiskt fixar att sova ute i alla väder och temperaturer. Under äventyret hade vi allt från -23 grader upp till + 28 grader.

Så här skrev vi 2013 om vårt projekt/äventyr

Vi har bestämt oss för att det måste bli fler utenätter i tält eller vindskydd.
Att vistas ute i naturen är som balsam för själen. Här, i naturen, hämtar vi kraft och laddar batterierna för att orka med den stressiga vardag som ofta omger oss.

 2013 ska vi tillbringa MINST en natt per månad i tält eller vindskydd - Vi kallar vårt äventyr för "EN UTENATT I MÅNADEN" eller "ADVENTURE NIGHTS 2013"

Då kanske de flesta tänker. Varför kalla det här ett äventyr. Att sova ute i tält minst en natt ute per månad kan väl inte vara så svårt.......... Jo för se det kan det. I alla fall för oss som har haft fyra barn hemma. 2013 hade två av våra söner lämnat hemmet och flyttat till egna lägenheter. Kvar hemma hade vi en son på 19 år och en dotter på 17 år.  2013 var första året vi på allvar känner att vi kan planera för att båda kan vara borta så många helger som det faktiskt krävs för att lyckas med vårt äventyr.

Klicka på bilderna nedan så kommer du direkt till de olika äventyret under mitt projekt "En utenatt i månaden 2013"