Bäversafari på Bogesundslandet
Äventyr med barn - Vandra i Stockholm

Vi har köpt en äventyrshusvagn,

en @tab 320 offroad

Maj 2018

Nu har vi invigt vår äventyrshusvagn med en tur till en fin lägerplats i skogen ute på Bogesundslandet, Vaxholm, Stockholm.

Vi stack inte iväg hemifrån förrän runt 15:00 på lördag eftermiddag. Tanken med hela turen var att prova vår nya husvagn och att testa så vi alla kunde sova gott i den inför sommarens äventyr.

Vi visste en fin lägerplats på Bogesundslandet ute på Vaxholm dit vi inte har mer än 30 minuters bilfärd hemifrån.

Vi parkerade bilen och Fredrik tände grillen. Sixten och Ida passade på att klättra i träd samt gå en runda med hunden innan maten.

Det blev grillad hamburgare till middag & till efterrätt blev det grillad banan med choklad.


Efter maten gick vi på bäverspaning och kunde följa en bävers simtur längs med hela sjön. SPÄNNANDE!

Fredrik och Sixten sprang fort tillbaka till bilen för att hämta två kikare så vi bättre kunde se bävern och bytet den simmade med i munnen.

Efter maten tände vi eld i eldstaden som finns vid lägerplatsen. Elden värmde skönt och vi satt och pratade längre runt elden.

När det var dags att sova bäddade vi om vår husvagn som då får en 180 cm bred säng med full längd. Barnen sov i sina sovsäckar och Fredrik och jag delade på ett täcke.

Vi sov alla fantast bra i husvagnen och barnen var lyriska när vi vaknade dagen efter.

Vi åt frukost och sedan gick vi en bit på Stortallsrundan fram till Stortallen.

Vi passerade flera träd som bävern fällt och Sixten plockade på sig lite spån som han ville att vi skulle spara så vi har lätt att tända nästa lägereld.

På vår vandring längs med Stortallsrundan passerade vi ett avverkningsområde. Där hittade Ida och Sixten bitar från fällda träd som de byggde ett torn med. Sixten hittade två jätte fina plattor från träden där man tydligt ser årsringarna. En av plattorna byggde Sixten och Fredrik en sköld av när vi kom hem.

Enligt Ida och Sixten var detta den bästa semester de någonsin varit på. Det är ett bra betyg inför våra äventyr i sommar. Det visar även att man inte behöver göra så avancerade resor med barn för att de ska tycka att livet är fantastiskt. Det är tiden man umgås som är viktig, inte hur mycket eller hur långt man reser.